Mitt populäraste recept
Det recept jag oftast söker upp på bloggen är proteinvåfflor. Jag utgår från grundreceptet nedan men gör ofta någon förändring som igår, eftersom jag hade rivna morötter kvar, så fick de åka ner i smeten. Vanligtvis byter jag ut vitt mjöl mot havre eller grahamsmjöl. Och jag kryddar rikligt med kanel och/eller kardemumma.
Till ca 20 st tjocka våfflor:
10 ägg
250 g kesella 1%
25 g rumsvarmt smör
2 dl grövre mjöl
1 dl havremjöl (gör eget genom att mixa havregryn)
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
1 krm vanilinpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
lite kokossocker att strö över
Gör så här:
Vispa äggen ordentligt.
Blanda alla torra ingredienser noga.
Blanda allt och grädda i våffeljärn.
Strö över kokossocker innan servering
Annons
förgående artikel
Kryddig morotskaka med valnötter
nästa artikel