Vi firade in höstlovet med att baka en morotskaka till efterrätt.
Du behöver:
4 ägg
2 msk kokossocker
2 msk kokosfett
500 g riven morot (vi tog tillvara på resterna efter morotsjuice)
1 dl hackade valnötter
1 dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel (kan hända att jag tog lite mer)
1 tsk kardemumma
1 tsk malen ingefära (kan hända att jag tog lite mer)
1/2 tsk vanilinpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och kokossocker pösigt.
Tillsätt kokosfett, morot och hackade valnötter.
Blanda ut kryddor, bakpulver och kokossocker i dinkelsikten innan du blanda ihop allt.
Grädda tills kakan inte är kladdig längre vilket beror på vad du använder för form, jag gräddade ca 30 min.
Tags :
morotskaka
Annons
förgående artikel
Träningsrapport från Portugal
nästa artikel