Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Styrketräning

Armhävningar genom tiden

Jag har gjort många armhävningar genom åren. En övning som jag känt mig stark i och som jag uppskattat för enkelheten. Jag gillar att träna kroppen utan redskap men för den sakens skull bli helt slut. Armhävningar är en också övning jag gärna kör i skogen mot ett träd eller på lekplatsen mot ett staket de gånger jag inte vill bli smutsig.

Det senaste året har jag dock inte kört så många armhävningar, en anledning har varit att jag prioriterat baksidan vid de få styrkepass jag genomfört.

Igår var jag hos min Naprapat och beklagade mig över en lätt krampaktig smärta i bröstbenet som jag haft ett tag, jag vet att den bl a har att göra med min stumma bröstrygg. Jag har funderat mycket över varför jag det senaste året har blivit så stel och vad jag gör annorlunda idag. Det stora skillnaden är att jag tränar mer löpning, mer yoga och mindre styrka. Mer yoga borde ju ha en motsatt effekt men kanske har yogan gjort att jag blivit mer uppmärksam på hur stel jag är. Styrketräning är ju också rörlighetsträning om man tar ut rörelsen vilket man lätt kan glömma.

Andreas rekommenderade att jag lägger in djupa armhävningar i mina styrkeprogram igen och när vi ses igen om en månad utvärderar vi om det blivit någon skillnad.

IMG_2435

Relativt nybliven mamma här och då körde jag lättare varianten mot ett staket.

IMG_2434

Rätt snabbt blev jag stark och kunde göra armhävningarna tyngre. Du blir stark fort om du utför dem ett par gånger i veckan. När du är trött kan du välja att gå ner halva vägen eller fortsätta att köra ett par på knä.

IMG_2431

Om du får ont i handlederna kan du hålla i hantlar.

IMG_2439

För att göra djupare armhävningar kan du göra dem med ena handen på en upphöjnad, ett trappsteg funkar också bra.

IMG_2433

Eller en hård kudde.

IMG_2437

Eller en boll så blir det riktigt tufft!

IMG_2438

Variation.

IMG_2436

Lättaste varianten i vecka 33.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons