Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Event

Blogger Bootcamp 2016

De senaste åren har jag gått på Blogger Bootcamp och årets upplaga var precis lika bra som det brukar vara. Den här gången valde jag en större andel lugna klasser och en hel del föreläsningar/workshops och temat för mig i år var träning i skadeförebyggande syfte.

gruppbild

Första klassen var yoga med Shay Peretzh, en lugn klass med koncentration på andning och att släppa taget. Han ville att vi skulle vara nära varandra och han ville höra oss andas och låta: aaaaaa, oooooo, eeee. Jag har svårt att släppa loss så och låta högt men jag tar med mig andningstipsen.yoga

Full koncentration.

yoga2

Nästa klass var en workshop med Naprapatjonas. Vi fick tips på skadeförebyggande träning och självmassera oss genom att göra bebisar, stjärnor och schnitzlar på golvet.

stretchJag tar med mig tipset om hur jag kan träna upp rörligheten i bröstryggen, genom att hänga 7 minuter sammanlagt varje dag i 30 dagar. Den utmaningen startar jag idag tillsammans med en annan utmanings jag kommer till strax.

krypa krypa2

Inte så ofta som man rullar runt på ett golv.

Som vanligt var det många intressanta utställare och tävlingar. Det bästa var dock att man kunde få behandlingar både energimassage, naprapatbehandling och skönhetsvård.

rygg

Innan lunch sprang jag intervaller med Urban Tribes, 6 backintervaller och 2 längre kuperade intervaller. Alla fick låna pulsklockor. Det här var dagens tuffaste pass.

springer

Tur var att intervallpasset var ganska kort för till klassen efter lunch var det en fördel att ha ork och pigga ben utan krampkänningar. Nästa pass var All about the handstand och det var helt klart dagens höjdpunkt. Att stå på händer är något jag gärna vill kunna göra för att det kräver sin kroppskontroll och mod. Efter en ordentlig uppvärmning med förberedande övningar fick vi träna i par. Ett bra tips vi fick var att vi konkret fick veta vad man gör om man tappar balansen och håller på att falla. Då kände jag mig direkt mycket modigare och kände att jag på passet gjorde stora framsteg.

demohandstand  handstand1

Jag har svårt att låsa armbågarna då min rörlighet i axelleden är begränsande. handstand2

Om du tappar balansen ska du gå fram ett steg med ena handen.

handstand3

handstand4

Jag fick vara visningsmodell ett par gånger. En knytnäve mellan knäna gör att du spänner rumpan.hollow

Bra bålkontroll är en förutsättning. Här tränar vi strax hollowposition.

Nästa pass var en föreläsning om hur vi håller oss skadefria. Här blev jag inspirerad till att träna fötterna mer och det kommer jag att göra 4 minuter om dagen tillsammans med min hängutmaning för bröstryggen. Det räcker inte att gå till en naprapaten en gång i månaden utan det du gör i din vardag har störst betydelse. Om du vill träna måste du ge tillbaka till kroppen, sömn, kost och prehabövningar.

föreläsning

Sista passet var Spring dig skadefri med Linda Lövqvist. Hennes koncept skiljer sig en del åt till var jag tidigare lärt mig, och genom att jag tänkte på sätesaktiveringen fick jag ett bättre löpsteg.  Sen är det nog inte så lätt att tänka på det för när jag springer vill jag inte behöva tänka. Men klassen var väldigt intressant och tankeväckande.

löpning2 väggbbc

Vi ser allt lite trötta ut efter en fantastisk och lärorik dag. Alla bilderna är lånade av www.uppochhoppa.se samt www.traningsevent.se

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons