För ett tag sedan tillagade vi en asiatisk laxrätt ut tidningen Buffé, en snabblagad, fräsch och god maträtt. Laxen kan med fördel grillas. Vi gjorde om receptet lite och struntade i att baka egna majsbröd för att rätten skulle bli så snabblagad som vi vill ha den på sommaren.
1 kg lax
1/2 dl sweet chilisås
1dl riven kokos
salt
Grilla saltad lax på ett dubbelark grillfolie. Fördela sweet chili och kokos över. Grilla över indirekt värme under lock ca 10 min (beroende på hur tjock laxen är). Väljer du ugnen så är det 10-20 min på 175 grader.
Melonsalsa med koriander
2 små (finhackade) meloner
2 små finhackade paprikor
1/2-1 röd chilifrukt
1 knippe finskuren salladslök
2 msk pressad limefrukt
2 dl grovhackad koriander
1 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt efter eget tycke
Blandas
Servera med tortillabröd