Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
LöpningTips

Ica Smedbyspurten och tips på andra familjevänliga lopp

Det är fler i familjen som gillar lopp, i alla fall en, Sixten. I början, för ca 2 år sedan tyckte han inte alls att det var lika roligt då han trodde att det enda som räknades var att vinna. Nu är han glad även om han kommer in sist in i mål. Idag anordnade ICA Smedby sitt årliga barnlopp, Smedbyspurten. Jättetrevlig och proffsigt lopp med speaker och peppande musik. Något som jag själv kan ta lärdom av till vårt barnlopp i samband med VikboVändan den 6 augusti. I mål fick barnen medaljer, dricka och frukt vilket jag tycker är bra då det vanligtvis bjuds på godis efter barnlopp. Varför koppla ihop en prestation med godis?

Sixten kämpade på i et jämt tempo, men Estrid ledsnade efter 50 meter och fuskade sig till målet (-:

unnamed

Sixten med Kricke, eller som Sixten säger, min bäste vän. Han är ledare för Smedby SAIS bollek och väldigt populär bland alla barnen.

unnamed

Estrid ville inte vara med på kort….

unnamed

unnamed

Tack Rickard Jonsson ICA Smedby för fotona!

Det är inte helt lätt att hålla koll på alla barnlopp, det finns ju ingen löparkalender för dem vad jag vet. Ett lopp som Sixten och jag inte kommer att missa i år är Krokeksloppet den 6 september. Alla intäkterna går oavkortat till cancerfonden. Följ Krokeksloppet på Facebook för att läsa mer.

Ett annat knattelopp som vi inte vill missa är Bråviksloppet, den 3 september. Och självklart har vi inte fått nog med två lopp på tre dagar, den 8 september går Sofialoppet av stapeln, något för långt för mina barn men jag vet att många äldre barn brukar springa/gå det. Alla intäkter går till Barncancerfonden och du kan redan nu skänka ett bidrag och/eller betala din startavgift.

Har jag missat något barnvänligt lopp?

Annons

2 kommentarer

  1. Visst är det kul när barnen gillar lopp de också?! Mina barn älskar det och jag försöker hitta lagom långa lopp åt dem. Får se om det blir nåt i gamleby eller Västervik i sommar då svärmor bor där.
    Men bråviksloppet, Vikbovändan och Krokeksloppet blir det absolut

Lämna en kommentar

Annons
Annons