Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Tips

Härliga dagar

Den här långhelgen är jag ensam med barnen. Det är intensiva dagar men tack vare det underbara vädret blir livet enklare. Vi mår alla så mycket bättre av att vara utomhus. Jag inbillar mig att det ska finnas massor av tid till hemmaträning när man är ledig men vips så går dagarna, ska träningen bli av gäller fortfarande min gyllene grundregel, träna innan barnen vaknat. Imorgon väntar löpbandet på mig och korta intervaller.

Förra veckan fick vi hem ett paket från Loppi, med olika nyheter att utvärdera. Igår testade vi Chicken Tinga från Old el Paso, fast vi åt quorn istället för kyckling. Det var verkligen smakrikt och jag valde försäkerhetsskull att dubbla quornmängden. De stora barnen tyckte det var gott. Estrid tyckte fortfarande att det var för starkt.

IMG_3656

Sixten skulle helst äta tacoliknande mat varje dag.

IMG_3898

IMG_3904

Einar har bestämt att alla måltider ska ätas utomhus när vädret är fint och jag säger inte emot.

IMG_3902

Oups, där flyger tortillabrödet…

IMG_3660

I blogbagen från Loppi fanns även filmen Snobben som de stora barnen såg på bio i julas, den var lika bra vid andra titten. Einar ville skapa en mysig tv-miljö så han flyttade en av krukväxterna från fönsterbänken till tv-bordet. Han har många idéer.

IMG_3658

Dessutom fanns det en fin vårmössa från Geggamoja i paketet, Estrid provade den men vi har ju inte haft någon större nytta av den i det varma vårvädret. Hur kunde det gå från vinter (det haglade och snöade ju den 24 april) till sommar?

IMG_3657

Ingen lust att vara med på kort.

IMG_3921

Yoghurtarna vet jag sedan tidigare att barnen kommer att älska, jag köper aldrig sockeryoghurt men tänker att vi ska äta dem till efterrätt imorgon lördag. Jag får ofta frågan om mina barn aldrig får äta socker, självklart får de det men jag försöker att begränsa mängden då de finns socker i så många livsmedel idag. Den senaste tiden försöker jag ha ett paket frysta blåbär i frysen och toppar den naturella yoghurten/gröten med dem. Med bananslantar, kardemumma eller kanel till blåbären har jag inte fått frågan om sylt/äppelmos.

Rengöringsprodukten från Dermosil som också skulle utvärderas luktar gott och torkade inte ut mitt ansikte som ofta är fallet med andra rengöringsprodukter.

 

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons