Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Superloppet- med proffsfoton

Igår sprang jag Superloppet i Skärblacka, jag är delvis uppvuxen i närheten av den orten så det är kul att springa på de gator jag gått ett antal gånger för över 20 år sedan. Jag sprang loppet förra året men då bara ett varv (knappt 5 km) och jag visste att det fanns en del mindre backar och snäva svängar. Vädret var perfekt, soligt och lagom varmt!

Innan mitt lopp sprang alla barnen, det var 1 km så Estrid snart 3 år fick fuska lite. Barnen ville absolut ha med mig också, vilket blev en bra uppvärmning, men redan då kändes benen och andningen tyngre än vanligt.

I vanliga fall brukar jag komma in i tempot fortare än vad jag gjorde igår, benen fortsatte att vara tunga, jag fick kämpa ordentligt. Första varvet hade jag en snabb liten tjej framför som drev upp tempot vilket resulterade i att jag lyckades springa runt 3:50 tempo. I andra varvet var det långt fram till nästa löpare och jag kände mig väldigt ensam. Ensamhet gör att jag inte blir lika motiverad att springa fort, det är medtävlare som gör att jag gillar att tävla.

Jag sprang 9,6 km på 38:14, en bra tid såklart även om det kändes som det gick mycket långsammare. Så här gick det för övriga vinnare.

IMG_3866

Foto: Mikael Grip/Springlfa.se
IMG_3863

Många från Tjalve sprang igår. Foto: Johan Lönnqvist och Mikael Grip/Springlfa.se

IMG_3864

Lycklig över att vara i mål! Foto: Mikael Grip/Springlfa.se

IMG_3865

Foto: Mikael Grip/Springlfa.seIMG_3867

Jag och övriga pristagare 10 km. Foto: Mikael Grip/Springlfa.seIMG_3868

Hade även kvar förra årets pris på 500 kr så det blev storhandling innan vi åkte hem. Foto: Mikael Grip/Springlfa.se

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons