Matprat
I måndags var vi på ett matevent med temat mattrender. Dagens konsumet är mer kräsen och kunnig idag och vill gärna äta mer hälsosamt, mer hållbart och ha enkla vardagslösningar som matkassar. Kryddan/örten spås bli den nya superfooden och vi vill fortsätta äta utan tillsatser. Nya spännande vegetariska livsmedel har tillkommit samt funktionella drycker som ska passa för olika behov och tillfällen.
Störst fokus verkar ligga på ansvarstagande och hållbarhet, vi vill minsak matsvinnet, äta mer ekologiskt samt vegetariskt. Men för den saken skull behöver vi inte vara vegetarianer.
Jag var modig nog att smaka på kladdkaka och fröknäcke gjorda på insekter, det smakade lite nötigt vilket jag gillar.
Alger, buljong, funktionella drycker var några av trenderna.
Estrid äter alger!
Med korv gjord på 50 % nötkött och 50 % bönor. Mycket gott, finns på Hemköp.
Vi bjöds på en riktigt god lunch från Urban Deli.
Matpanelen diskuterar trender.
Det godaste var algerna och det smakrika ostarna. Red Fox finns bara i Stockholm tyvärr.