Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Matprat

I måndags var vi på ett matevent med temat mattrender. Dagens konsumet är mer kräsen och kunnig idag och vill gärna äta mer hälsosamt, mer hållbart och ha enkla vardagslösningar som matkassar. Kryddan/örten spås bli den nya superfooden och vi vill fortsätta äta utan tillsatser. Nya spännande vegetariska livsmedel har tillkommit samt funktionella drycker som ska passa för olika behov och tillfällen.

Störst fokus verkar ligga på ansvarstagande och hållbarhet, vi vill minsak matsvinnet, äta mer ekologiskt samt vegetariskt. Men för den saken skull behöver vi inte vara vegetarianer.

Jag var modig nog att smaka på kladdkaka och fröknäcke gjorda på insekter, det smakade lite nötigt vilket jag gillar.

IMG_2057

Alger, buljong, funktionella drycker var några av trenderna.IMG_2045 IMG_2047

Estrid äter alger!

IMG_2048

Med korv gjord på 50 % nötkött och 50 % bönor. Mycket gott, finns på Hemköp.IMG_2049

Vi bjöds på en riktigt god lunch från Urban Deli. IMG_2051

Matpanelen diskuterar trender.

Det godaste var algerna och det smakrika ostarna. Red Fox finns bara i Stockholm tyvärr.IMG_2058

IMG_2100

IMG_2106

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons