Sötpotatis- och rödbetsbrownies
Sötpotatis- och rödbetsbrownies
1 dl mandelmjöl
2 msk kakaopulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 dl grovhackade valnötter
30 gram grovhackad mörk choklad
Ett krm havssalt
2 ägg
2 msk kokosolja
2 dl mosad sötpotatis ( 2 st) och 2 dl mosad rödbeta (4 stora)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med att ugnsbaka en 2 st sötpotatis och 4 st rödbetor i ugnen eller micron.
3. Blanda alla torra ingredienser: mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver, valnötter, choklad och salt.
4. När potatisen och rödbetorna är färdigbakade tar du bort skalet (jag gjorde aldrig det på rödbetorna) och mixar dem med mixerstav och blandar sedan med uppvispade ägg, smält kokosolja.
5. Blanda allt.
6. Bred ut smeten på en bakplåtsbeklädd ugnsform, smeten ska vara 1 cm tjock.
7. Grädda i ugnen cirka 25-35 minuter eller tills den har rätt konsistens.
8. Om du kan hålla dig till tåls så blir det godare dag 2, konsistensen blir bättre.