Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Grönkålschips

Något jag länge velat testa är att göra grönkålschips. Tidigare har jag tillagat rätt mycket grönkål, bl a brukar jag woka den tillsammans med mycket vitlök, pinjenötter samt hyvlad parmesan.

IMG_8610

Eftersom jag fick hem Kajsa Asps nya bok, Hjärna. Hjärta. Mage blev jag inspirerad att testa hennes recept. Jag gjorde dock om receptet lite och så här blev det:

400 g grönkål strimlas fint. Lägg i den i en bunke och häll över 1 msk olja. Blanda ordentligt och lägg grönkålen på en bakplåtsbeklädd plåt. Strö över mycket flingsalt, lite svartpeppar och pumpakärnor. Rosta i ugnen på 175 grader i 15-20 min. Blanda efter halva tiden.

IMG_8608 IMG_8665

Resultatet, inte lika snyggt som originalet men så otroligt gott. I veckan ska jag tillaga några andra rätter ur boken, det fanns mycket spännande att testa.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons