Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Står du för “sånt” där egentligen?

Under min dietistutbildning var jag ganska säker på hur jag senare ville jobba. Jag ville aldrig jobba inom sjukvården utan snarare med friska människor, antingen idrottare eller med personer som vill förändra sin livsstil. När jag fick erbjudandet i april om att börja jobba för Nutrilett var det inte helt självklart till en början. Det var viktigt för mig att veta vad uppdraget handlade om då jag hade en hel del förutfattade meningar om företaget och förknippade Nutrilett med snabb viktnedgång.

Anledningen till att Nutrilett anställde mig var för att de ville få bort stämpeln jojobantning och kunna hjälpa personer som antingen väljer den snabba och extrema vägen med VLCD (minimalt med kcal) eller en långsammare viktnedgång där man byter ut 1-2 måltider mot kostersättningar. En viktnedgångssatsning är svår men det är minst lika tufft att hålla vikten när man gått ner önskade kg och det är där jag som dietist, hälsopedagog och PT ska göra skillnad.

Nu snart 6 månader senare ångrar jag inte mitt beslut, förutom att jag märker att min roll har betydelse för personer som vill göra en livsstilsförändring i Willpowergruppen så har jag lärt känna många nya människor från andra skandinaviska länder. Jag har även fått åka till Oslo på utbildning, men det häftigaste har varit att testa på att göra två reklaminspelningar. När jag gjorde dem hade jag ingen aning om att de skulle visas på TV och det kanske var tur för då hade jag varit nervös vid inspelningen.

Många har frågat mig om jag verkligen står för Nutriletts produkter och de har blivit förvånade att se mig i det sammanhanget. Jag står i första hand för vanlig mat, grönsaker, fisk och fullkornsprodukter är mina grundpelare. Men jag är ödmjuk för om en person vill testa att gå på en shakediet i 2-3 veckor, för en del personer krävs en snabb viktnedgång för motivationens skull, för andra passar det inte. En del personer vill byta ut en måltid mot en kostersättningsbar eller smoothie och så länge det funkar och att man inte överäter vid övriga måltider så ser jag inga problem med att gör dessa byten ibland. Men man bör veta att en ersättning, även om den innehåller tillsatta vitaminer och mineraler inte kan ersätta de 1000-tals näringsämnen som finns i bra livsmedel.

Att produkterna innehåller en del socker är något jag först reagerade på men då det finns en lagstiftningen hur de energigivande näringsämnena ska fördelas så förstår jag varför. Dessutom skulle produkten inte smaka bra utan socker då vitaminerna- och mineralerna ger en bismak.

Nurtilett Elmina 02 0516-521

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons