BLOGGMENY
Löpning

Tempo enligt löparplanen

När jag var sjuk gjorde jag stora planer för hur jag skulle lägga upp löpningen när jag sedan var redo igen. Jag har inte varit så pulsstyrd innan men nu tänker jag bli bättre på att lyssna på de rekommendationer jag fick när jag gjorde ett OBLA-test.  Den stora skillnaden blir att jag springer mina distanspass (10 km) i ett högre tempo. Tidigare har jag sprungit dessa vid 05:30 på morgonen och även om jag är utsövd så har jag inte varit tillräckligt vaken för att hålla ett tempo runt 5:00/km. det har snarare blivit 6:00/km och pulsen på 60 % av max vilket är återhämtningspuls.

Förra torsdagen startade jag min träning på riktigt, dvs tog ut mig ordentligt. Jag rivstartade med att springa 5000 meter på bana. Fredagen blev det återhämtning 50 min och helgen bara 30 min löpning i 5:00/tempo. Eftersom jag jobbade 8 timmar per dagen och pendlade blev det inte så mycket tid. När jag väl kom hem på kvällen ville jag vara med familjen och istället blev det löpstyrka/rörlighet i vardagsrummet.

Måndag sprang jag med “lätta” ben milen på 50 min och tisdagen blev det galet mycket träning, först instruerade jag i 45 min ett högintensivt cykelpass (RPM) och sedan på kvällen blev det 8 x 800 meter på bana + löpskolningsövningar och löpstyrka.

Igår kändes det som jag tränade hela dagen men riktigt så var det inte, jag instruerade två pass och det första för Nordic Wellness seniorer var inte så ansträngande för mig, annars räknar jag in instruerande som egen träning.

Idag blev det ett nytt distanspass i min “nya” fart, lite snabbare än i måndags. Och lite rörlighet på det för nu när jag börjar träna mycket och hårt igen kommer min Naprapat känna skillnad, jag var tydligen mycket mer rörlig än vanligt efter mina lugna december/ början av januari.

Det enda jag saknar efter de här 8 dagarna är ett långdistanspass, på lördag finns tiden och jag längtar redan.
Löparbilder från Instagram

Annons

Lämna en kommentar