Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Recension av MER MUSKELMAT

För en tid sedan fick jag hem boken MER MUSKELMAT av Hannah Runsten och har sedan dess lagat flera av recepten ur kokboken.

unnamed-4Recepten är verkligen lättlagade och hälsosamma, med liten andel fett men desto mer protein i dem. Recepten ger också en hel del kolhydrater, men då av de mer näringsrika varianterna. Det gillar jag, tränar man hårt behövs kolhydrater.

Jag har framförallt lagat varmrättsrecepten och jag gillar dem vilket även resten av familjen gjorde. Snabblagat, nyttigt och gott!

img_1643

Tacokyckling, en riktig succé fast att nästan alla mina barn är skeptiska till grytor.

img_1639

Äggkaka med kalkonbacon och lingon. Jag byter gärna ut vanlig bacon mot kalkon. Ibland byter jag ut mot rökt lax som också ger en salt smak.

MER MUSKELMAT är i indelad i olika kapitel där det bjuds på allt från varmrätter och frukostar till bakverk och godsaker. Inspirerande bilder som sätter igång viljan att laga mat och baka. Det är en del sötströ och proteinpulver i några av smoothisarna och bakverken men om man som jag inte gillar det kan man ju utesluta och söta med dadlar eller vanligt socker. Jag har aldrig bytt ut proteinpulver i recept men jag skulle testa att byta ut mot en annan torrvara som mjöl om det handlar om bakning. Smoothisar proteinberikar jag hellre med kvarg.

Recepten är närings- och energiberäknade för dig som vill ha stenkoll på vad du får i dig.

Billigst köper du boken MER MUSKELMAT här
Och vill man bläddra i boken finns det ett smakprov här: http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789188207180

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons