Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Tips

Håll träningsglädjen vid liv

Ju mer jag vilar från träningen desto mer saknar jag den, så har det inte alltid varit och förr kunde jag nästan vänja mig vid träningsvilan. Träningsmotivation är just nu inget problem för mig vilket kanske beror på att jag inte får träna. Många av mina PT kunder vittnar om att träningsmotivationen som var stark efter nyår börjar avta nu och här kommer några tips till dig som känner likadant.

Den bästa träningen för de flesta är den som blir av, har du hittat en träningsform som du tycker är rolig? Om du är social kanske träningen blir roligare tillsammans med andra så kanske kan du involvera dina vänner i träningen?

Träna varierat så minskar du skaderisken och tycker troligtvis att träningen blir ännu roligare. Dessutom är variationen viktig för resultaten.

3 Samtidigt är det viktigt att hålla kvar vid ett träningsupplägg i ca 6 veckor, då märker du av dina framgångar vilket kan vara en motivation.

4 Sätt inte bara upp ett mål, utan flera delmål. Att klara av ett delmål ger dig ny energi på vägen. Målen ska vara realistiska men ändå utmanande.

5 Lär känna dina fallgropar, i vilka situationer har du lättast att falla dit? Tänk ut strategier i förväg för att undvika motgångar. Och var inte för hård mot dig själv om du ibland “faller” dit.

6 Köp en träningsdagbok (eller börja träningsblogga) där du noterar dina framsteg, det kan vara motiverande att gå tillbaka och jämföra dina resultat.

7 Gör en lista med fem punkter på vad du hitills vunnit på din förändring. Sätt upp listan väl synligt och känn dig stolt.

8 Bestäm en belöning för varje månad som du håller ditt löfte. Locka dig själv att lyckas genom att boka in något som sätter guldkant på tillvaron.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons