Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Event

LöparLördagDeluxe på Villa Fridhem

I går arrangerade Oya och jag LöparLördagDeluxe för tredje gången. Den här gången höll vi till på Villa Fridhem strax norr om Norrköping. Vi startade dagen med en välkomstdrink från Bloomy Drinks och energi från Clif Bar.

Det första passet bestod av löpskolning och löpteknikstips, vi riktade bl a med låtsaspistoler, föll framåt och körde “Ravelli”. Därefter var det dags för ny energipåfyllning från Vitamin Well+ och Clif Bar igenEfter fikapausen värmde vi upp ordentligt med både lugn jogg, rörlighet och parövningar, innan intervallerna krävs det att man är ordentligt uppvärmd. Vi körde både back- och korta/flacka intervaller och gick även igenom syfte och tekniktips.Till lunch blev det en Rekokyckling från Stora Tomtebo Gård med ratatouille, trädgårdssallad och potatis. Jättegott och perfekt mättande.

Efter en ganska kort lunchpaus (det var mycket vi ville hinna med) delade vi in gruppen i två delar, den ena halvan körde en rölighetsworkshop med mig där vi gick igenom vanliga idrottsskador och vad vi kan göra för att minska risken för att drabbas av dem. Vi “scannade” igenom kroppen för att öka medvetandet om ev. svagheter/stelheter. Jag visade dem olika stretchövningar men även några plågsamma fotstyrkeövningar.

Vi fokuserade på fyra områden som jag anser vara extra viktiga för löpare. Rörlighet/styrka i vader för att en normalrörlighet och styrka där bidrar till att minska risken för hälsporre/hälseneinflammation.  Det andra området vi la extra uppmärksamhet på vara rörlighet i bröstryggen och höftböjare för om man är stel/kort i de här områdena kan hållningen påverkas och därmed påverka löptekniken. Ett sista område var sätet och det iliotibiala bandet, en normal rörlighet minskar risken för löparknä och det är inte alltid lätt att hitta bra stretchövningar som verkligen tar.

Efter detta pass fick deltagarna välja om de ville springa 3 eller 6 km och det blev en härlig skogslinga runt hotellet då det fanns tid att ställa frågor och rensa huvudet.Efter löpningen blev det fika igen, den här gången en annan dryck från Bloomy och bars från Barebells. De som haft rörlighetsworksopen efter lunch fick nu istället köra löpstyrka ute och avsluta med gissa minuten tävlingen där den som gissade närmast vann ett Flipbelt från SignSupplySport.

Vi avslutade dagen med att avslöja ytterligare två vinnare, det var ingen lätt uppgift att utse dagens glädjespridare (som vann afternoon tea för två personer på Villa Fridhem) och den som taggat den bästa bilden på Instagram (personen vann ett träningsband från Abilica).

Dessutom sponsrade Pierre Robert med ett underklädsset som vi kommer att lotta ut bland alla som svarar på en kort utvärdering om dagen.

I goodiebagen fanns mycket fint, bl a tidning från Hälsa & Fitness, D-vitamin från helhetshälsa, Smell Well, lyxig fotcreme från Rosenserien och strumpor både från Gococo och Pierre Robert. Dessutom fanns det i tre av goodiebagarna ett silverkuvert med jättefina priser från Villa Fridhem, bl a julbord, övernattning inkl middag.Vi är jättenöjda med att vara på Villa Fridhem och har redan nu börjat planeringen för nästa event där. Inom kort återkommer vi med ett datum, troligtvis i april.

En riktigt härlig dag, vi är så glada att få arrangera LöparLördagDeluxe!

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons