Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Sthlm10, ett annorlunda lopp

Igår sprang jag Sthlm10, egentligen hade jag kunnat vara anmäld i SM-milen (landsväg) men jag valde att vara “en i mängden”, vilket innebar att springa i lila t-shirt. Jag blev tillfrågad om jag kunde vara “fotomodell” under loppet och svarade utan tvekan ja. Nu kunde jag verkligen bara “njuta” av loppet utan tidspress eftersom jag hade ett annat uppdrag. Jag funderade dock på att pressa mig i en km, den sk flygande km mellan 4 och 5. Den som sprang den kilometern snabbast skulle få ett pris. Planen var alltså att se de första 2 km i uppvärmningstempo och sedan några fartökningar innan den flygande km. Men så blev det inte. Det går inte, att inte, dras med i tempot i starten, jag försökte sakta in men det var riktigt svårt. Först efter 2 km när hetsen lagt sig kunde jag springa lite långsammare. Vid 4 km försökte jag öka farten men där var det rätt smalt och mycket folk, så speciellt snabbt gick det inte. 3:57 tempo var knappast mitt tänkta tempo men det jag fick förhålla mig till.

Strax därefter fick jag sakta in för kameran och springa långsamt fram och tillbaka ett par gånger. Samma procedur skedde på Västerbron och där tittade folk ännu konstigare på mig, de ropade fel håll men jag bara log och pekade bort på en knappt synlig kamerakvinna.I mål väntade fotografen och jag sprang in i mål säkert 7 ggr. Fick hoppa över en läskig spya precis vid mållinjen.

Strax efter målgång ( tiden blev 41:57) började jag knata mot tåget och nästan framme fick jag höra att jag vunnit den flygande milen, tydligen gällde inte tävlingen för de som sprang SM-milen så min tid räckte. Jag vet inte vad priset är men inom kort kommer det med posten.

Ett roligt och vackert lopp!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons