Vegetariska ärtpuckar
Många gånger när jag gör grönsaksbiffar blir de alldeles för mjuka och de känns aldrig som de blir färdigstekta inuti. Igår tillsatte jag Guarkärnmjöl och fick en riktigt bra konsistens på mina vegetariska ärtbullar.
Ingredienser:
1 paket kikärter (avrunna)
1 morot (riven)
1/2 purjolök (finhackad)
2 klyftor vitlök (pressade)
3 dl ärter (tinade)
1 krm sambal oelek
1 msk guarkärnmjöl
salt och peppar (efter smak)
olja/smör/margarin att steka i
Mixa allt fint och rulla till nollar. Stek på medelhög temperatur i matfett (snåla inte).
Jag hade ärter över och gjorde ärtpesto. Ca 2-3 dl ärtor mixas med 1-2 pressade vitlöksklyftor, 1 dl pumpakärnor, 1 msk olivolja och flingsalt efter eget tycke.
Annons
förgående artikel
Startmilen, årets första mil
nästa artikel