Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Grytsloppet 2016

Igår på Påskdagen sprang jag Grytsloppet, Gryt ligger vackert beläget vid havet utanför Valdemarsvik. Loppet är ca 5,2 km och jag hörde rykten om en mördarbacke i slutet, mer än så visste jag inte om loppet. Precis innan start bestämde jag mig för att strunta i klockan och “bara” springa på känsla. Det var ju ett tag sedan jag sprang lopp och då jag varit sjuk till och från hela vintern ville jag inte pressa kroppen utifrån en km-tid. Jag ville starta säsongen på ett positivt sätt.

Det blåste rätt mycket i starten men inte så att jag kan säga att det påverkade min prestation. Jag kom snabbt in ett bra tempo och efter 1 km kände jag: bara 4 km kvar och inte att jag bara sprungit 1 km, den tanken är rätt avgörande för hur resten av loppet skulle bli, iaf när det gäller korta lopp. Jag tappade lite fart under loppet och efter backen, som verkligen var en mördarbacke, var jag trött i benen. Fast då var det bara en kort bit kvar och  målet var i sikte och i tv-inslaget ser jag att jag avslutade med ett leende.

Mitt självförtroende har varit sänkt efter vintern, så jag blev jätteglad över att veta att jag sprang på 20:19, vilket innebär en tid på 3:55 per km. Det räckte till en seger.

IMG_2896

Ett trevligt lopp som jag gärna återkommer till!IMG_2897  IMG_2903

Jag blev intervjuad och fick heta något helst annat i efternamn i tv-inslaget. Dessutom sprang jag en hel minut snabbare enligt reportern!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons