BLOGGMENY
Event

Barnvagnsmarschen i Norrköping 2016

Den 5 mars anordnar jag åter igen Barnvagnsmarschen i Norrköping. Det är fjärde gången jag ordnar den i Norrköping och sjätte gången som jag totalt har anordnat marscher. Förra året var vi ett 70 tal personer som deltog, det hoppas jag kunna slå i år.

Barnvagnsmarschen anordnas för att det varje dag dör 800 kvinnor av komplikationer vid en graviditet eller förlossning. Orsakerna är bland annat bristande tillgång till sexualupplysning, preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård. Det är dystra siffror men det här går att förändra! Hela 9 av 10 dödsfall kan förhindras med politisk vilja och resurser.

Hög mödradödlighet är ett tecken på att kvinnors liv inte respekteras. Den 5 mars 2016 marscherar vi tillsammans över hela Sverige för rätten att själv bestämma över sin kropp. Vi vill att världens ledare tar sig i kragen och på allvar börjar prioritera sexuella och reproduktiva rättigheter. Om fler överlever sin graviditet kommer även fattigdomen att minska!

Vi startar kl 10:00 vid Arbetets Museum och går i långsam takt mot Drottniggatan och sedan via Stadsbiblioteket och Vasaparken till ICA Nära Ljura. Precis som förra året sponsrar ICA Ljura oss med något gott efteråt.

Anmäl dig här och sprid gärna informationen till andra, män och kvinnor med eller utan barnvagn!

IMG_1557

 

Annons

Lämna en kommentar