Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Rap Race- 10 km trail

Vi avslutade våran Sverigeresa med ett besök hos vänner i Västerås samt ett lopp, The Rap Race. Jag valde den korta distansen på 10 km så att inte familjen skulle behöva vänta så länge på mig. Starten gick vid Vallby friluftsmuseum, jättemysigt ställe med djur och gamla hus. Innan loppet fick jag höra att banan skulle vara teknisk, framförallt de 3 första km. Jag såg framför mig hur jag klättrade på alla fyra och var glad över att jag bara skulle springa milen.

Efter att ha frågat mig för lite mer och sprungit första delen av banan under uppvärmningen förstod jag att det inte skulle bli så tufft. Första 3 km sprang jag i en klunga och var nöjd med att slippa hålla utkik efter snitslarna. Men ganska snart försvann löparna framför mig och jag fick lyfta blicken för att veta vart jag skulle springa. Bra träning för mig som gärna vill stirra ned. Jag trodde att det skulle bli enklare att springa efter 3 km men ärligt talat tyckte jag inte att det var någon större skillnad, det var många stenar och rötter att studsa över under hela hela loppet. Men det är ju det som gör trail så roligt, variationen och “spänningen” , ska jag springa vilse och bli av med damledningen?

Jag lufsade runt ganska långsamt och glömde nästan bort att det var tävling men efter 8 km såg jag att jag hade en tjej tätt bakom mig och då blev det fart på benen, vad höll jag på med, söndagsspatserade? Jag ökade farten rejält och lyckades till och med springa lite fel, men fartökningen räckte till att jag skulle öka försprånget och väl i mål såg jag inte tjejen längre.

Tror jag sprang in på ca 55 min, glömde som så många andra gånger att stänga av klockan.

IMG_6483 IMG_6486

Roligt lopp som också var bra snitslat, hade jag inte blivit stressad så hade jag inte sprungit fel och det är nog första gången jag springer rätt under ett trailopp.

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons