Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Grevskapsloppet

Jag hade hört mycket gott om Grevskapsloppet på Visingsö och igår fick även jag chansen att prova på loppet. Så fort vi kom på färjan vid 9:30 började det regna, och inte så lite heller.

IMG_5465Hade jag åkt själv hade jag inte brytt mig så mycket men när nästan hela familjen åker med känns det lite trist. Innan det var dags för mig att springa sprang pojkarna 1 km, och precis vid start öppnade sig himlen ordentligt. Vi var genomblöta. Men barnen var superglada för att de orkade springa hela vägen.

IMG_5470En timme senare var det dags för mig att springa milen. Jag pratade lite med Anders Kleist innan som konstaterade att det inte skulle gå att promenera sig igenom loppet då det var många duktiga löpare på plats. Killen som springer milen på ca 30 minuter sa även att vi skulle vara glada för regnet som gjorde att sträckan med rullgrus skulle bli mer lättsprungen.

Starten för 5 och 10 km gick samtidigt och under den första km visste jag inte vilken placering jag hade, det var många snabba tjejer med och efter 1,5 km (när de på 5 km sprungit åt ett annat håll) var jag trea. Första delen av loppet gick lätt nedför och jag kunde hålla ett bra tempo på ca 3:50. Vid 4 km kom “rullgruset” och uppförsbacken, inte speciellt brant men ändå en uppförsbacke. Efter den var det svårt att springa lika snabbt men när jag kom in i samma 3:50 tempo sprang jag om den tjejen som var strax före mig hela första delen av loppet. Sista delen av loppet gick på asfalt och jag lyckades öka tempot sista 800 meter då jag blev omsprungen av en flåsande man. Det ger extra kraft att bli omsprungen! IMG_5472  IMG_5474 IMG_5475

Klockan stannde på 39:29, inte mitt snabbaste men ändå en bra tid. Nöjd med min andra plats och att jag lyckades öka farten sista biten.

IMG_5507

Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons