Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Dagens intervaller och träningsplanen inför Barcelona Marathon

Idag körde jag ett av mina favoritintervallpass, nedåtgående stege. Efter 15 min uppvärmning körde jag 10/8/6/4/2/1 min intervaller med ca 1-3 min gå/joggvila mellan. Jag ökade tempot för varje intervall, startade i ca 4:17 och avslutade i 3:45 min tempo.

Efter måndagens trösklar (2 x 5 km i 4:15 tempo, efter att ha sprungit en mil i skogen) så kändes dagens pass som en dans. Mycket lättare känsla. Delvis har det att göra med att intervallerna var kortare men ändå.

Den här veckan är jag nöjd med löpträningen, ett långpass på 27 km, två intervallpass (varav ett på 21 km) och ett lugnt morgonpass. Närmare 7 mil fick jag ihop.


Om en vecka springer jag Barcelona Marathon, antingen kör jag 42 km i lugnt tempo eller så kör jag enligt planen nedan:

Så här ser min träning ut inför loppet:

Mån: lugn jogg ca 60 min, kvällen: värmeyoga (äntligen ska jag få prova på!!)
Tis: 15 x 400 meter med Tjalve, 30 min styrka hemma
Ons: 75 min löpning (börjar med 15 min jogg, ökar i 45 min till 4:30 tempo) avslutar med 15 min lugn jogg
Tors: 3D styrka, kvällen: vattenlöpning 30 min
Fre: Spinning 45 min på morgonen
Lör: Kort jogg med fartökningar
Sön: Barcelona (Planen är att köra 21 km i 4:15 tempo, resten efter vad kroppen orkar efter en längre tids sjukdom)

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons