Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
StyrketräningTips

Träna med gummiband

Jag gillar att träna med gummiband, framförallt när jag är på semester som just nu. Enkelt och effektiv träning.

Abilicas FitnessBand är träningsband är tillverkade i naturgummi och finns i olika styrkenivåer. Jag fick hem de två “lättaste” varianterna och har gjort två filmer med blandande övningar. Fler tips på övningar medföljer i kartongen vid köp eller finns på hemsidan. Ett band kostar 149 kr.

Här kan du läsa mer om gummibanden och få ytterligare träningstips.

I den första filmen använder jag Fitnessbandet med minst motstånd.

Först gör jag en uppvärmningsövning/uppmjukningsövning på tå. Gör den i ca 1 minut, vila och upprepa 1-2 ggr.

Därefter visar jag en kombinationsövning, med gungande utfall och rotatorkuff. Tänk på att axel och armbåge ska vara i samma höjd. Håll överarmen så stilla som möjligt. Byt ben efter ca 12 repetitioner och upprepa vardera sida minst en gång till.

Sen kommer en pulshöjare som tränar mage axlar, “gummibandsbox”. Prova att höja tempot och känn rotationen i bålen. Jag kör den i ca 45 sek, vilar och upprepar. Kom ihåg att andas (lätt att glömma).

Sista övningen sträcker ut sidan av ryggen samtidigt som du tränar axlar och sneda magmusklerna. Se till att sträcka gummibandet så blir det jobbigt! Kör övningen i 3 x 45 sek.

I den här filmen har jag ett medelhårt fitnessband.

Första övningen är en kombinationsövning för hela kroppen. Knäböj med sträckta armar kombinerat med tricepssträck. Ha magen aktiverad och ta ut rörelsen så långt det går. Jag kör övningen i 12 reps ggr 3.

Därefter visar jag två Drakvarianter med kick. Den första då jag står på höger ben involverar även backflyes. Den andra på vänster ben kombineras med rodd. Dra armarna nära kroppen och knip ihop mellan skulderbladen. 10 repetitioner per ben x 2.

Övning 3 kallar jag joystick och den ska kännas i bålen. Rotera från sida till sida med raka armar. Försäkra dig om att axlarna är sänkta. Jag kör den i ca 45 sek och vilar innan jag upprepar 1-2 ggr.

Sista övningen är en riktig kombo! Knäböj igen med sätesaktivering och bicepscurl. Jag har snurrat gummibandet runt ankeln och fokuserar på att hålla bålen aktiv hela tiden. Övningen kördes i 45 sek x 3.

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons