Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Månaden som jag helst vill glömma

Tredje året på raken som jag blir “riktigt” sjuk, inte bara en förkylning utan en rejäl infektion. 2015 och 2016 hade jag upprepade halsbölder och detta år fick jag lunginflammation. Jag googlade på det och läste att de flesta tillfrisknar på en månad. Optimistiskt tänkte jag att detta gällde gamla människor och att jag nåt skulle vara på benen fortare än så. Så blev det inte. Imorgon är det 4 veckor sedan jag började känna att något var på tok, troligtvis influensan eftersom jag var febrig och hostig. En vecka senare hostade jag i princip hela tiden och strax därpå var lunginflammationen ett faktum. Sänka på 330 vilket tydligen är extremt högt. Jag blev sjukskriven i 2 veckor och var i princip sängliggande, galet yr och orkeslös.

Men så fort jag fick tipset om att blåsa i ett sugrör (som stack ner i en vätskekfylld flaska) blev jag bättre. Lungorna behövde tränas, lite irriterad att jag inte fått det tipset från sjukvården i mitt landsting utan från en släkting som är sjuksköterska i Östersund. Och när jag kom till fjällen och vågade djupandas kände jag mig också mycket, mycket bättre, nästan direkt. Med så mycket smärta vid andning blev jag lite rädd att andas, men det är tydligen viktigt för tillfrisknandet att andas hela vägen ner i magen. Tack yogan för att jag lärt mig det från början och ändå relativt lätt hittar tillbaka till det.

Förra veckan smög jag igång träningen, väldigt lugnt. Jag sprang med pulsklocka och kände efter. Varvade löpning med gång till en början. I lördags sprang jag t o m en tävling lugnt. Arena Run på 35 min. Stolt över att jag kan lyssna på kroppen även vid tävlingssammanhang.

Om 20 dagar springer jag Barcelona Marathon. Det är iallafall min förhoppning, jag vet ju att jag efter sjukdom är mottaglig för nya infektioner så jag vågar inte riktigt tro på det.

Planen är att bara jogga runt, troligtvis i 6:00 tempo. Jag har inget bråttom och det kommer fler marathon detta år där jag får springa på. Men innan jag ställer mig på startlinjen ska jag hinna med 2 långpass på ca 2-2,5 mil.

Men först ska jag njuta av frisk luft och mycket sömn.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons