Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
EventLöpning

3 bonuslopp, Pannlampa, trappor och ljus

Efter att jag klarat målet lika många lopp som min ålder valde jag att ändå fortsätta springa de lopp som passade. Igår sprang jag med 40:e lopp för i år och jag är ganska övertygad om att det också var mitt sista lopp. De tre sista bonusloppen skiljer sig rätt mycket åt både gällande miljö, underlag och svårighetsgrad.

Det första lopp jag sprang efter Frankfurt Marathon var ett reflexlopp. 5 km kl 21:00 en fredagskväll, den tiden är jag sällan uppbokad så det trevliga arrangemanget av Sweden Runners passade mig perfekt. Jag sprang utan klocka men tror att det tog mig ungefär 25 min att springa den ganska tuffa banan (2 varv på en 2,5 km lång bana). Konkurrensen var inte speciellt stor så jag vann.

Lopp nr 39 var Trapploppet. 116 trappsteg i Arbetets Museum. En av familjehöjdpunkterna i vår familj då alla, även 4-åringen kan vara med. Jag sprang 2 sekunder långsammare mot i fjol men var lika slut. Mjölksyran sprutade och jag var helt mör i benen resten av kvällen. Att en dryg minut kan vara så jobbig. Mannen vann över mig med 2 sekunder (igen) och han var löjligt nöjd.

Igår sprang/gick jag årets sista lopp, Ljusruset. 5 km genom staden och genom utställningen Norrköping Light Festival. Det var 1400 anmälda och därmed väldigt trångt. Starten gick 4 min innan avsatt tid så vi fick starta långt bak, bakom många som tänkt gå. Då är det inte helt lätt att sig fram med joggingvagn. Men Ljusruset är ändå ett trevligt och stämningsfullt arrangemang som jag gärna springer igen. Även då det inte är lopp, fram till tjugondag Knut kan man titta på ljusinstallationerna. Perfekt till tidiga morgonrundor!

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons