Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Årets bästa lopp

Då var det en vecka sedan jag klarade mitt mål, 37 lopp på ett år. Jag fick frågan vilket av loppen som är mitt favoritlopp och  jag har funderat ut några vinnare.

Årets mysigaste lopp: Winterrun (det är något speciellt med att springa i mörkret med facklor runt omkring)

Årets peppigaste lopp: VårRuset. Tack vare träningarna vi hade inför vårruset så började peppen redan långt innan, det är roligt att springa på hemmaplan och få höra sitt namn!

Årets bästa väderlopp: I år har det nog varit rätt bra löparväder på de flesta tävlingar, men jag måste nog säga GöteborgsVarvet för att det inte blev så varmt som väderprognosen förutspått. Temperaturen sjönk med 10 grader på de 1h 25 min jag sprang.

Årets snabbaste lopp på landsväg: RajaRun i Torneå Finland, 10 km utan några backar eller skarpa svängar.

Årets bästa pris (av de lopp som tog mig till prispallen): Gesunda Mountain Challenge, roligt att få cash.

Årets roligaste lopp: Sthlm 10, jag agerade modell under loppet och sprang inte snabbt utan så glädjefyllt och snyggt som möjligt förutom mellan km 3-4 (då jag sprutade och vann ett spurtpris). Andra deltagare trodde nog att jag var riktigt knäpp.

Årets vackraste bana: svårt att säga om det var Salomon 27 k eller Vemdalen Fjällmaraton, miljön skiljde sig och åt de var vackra på olika sätt. Jag gillade även i Kraftprovet i Trollhättan, det är något speciellt att springa nära vatten.

Årets tuffaste bana: Kolmården Vertical, när starten är så brant att man måste gå…

Årets “skönt att det tog slut” lopp: Kolmårdstrailen, 21 km terräng. Det gick så långsamt. Ett annat lopp som var tufft var Norrköpings Stadslopp. Men det berodde på att jag sprang med ett däck runt armen.

Årets överraskning: Katrineholms Stadslopp, trevlig tävling där jag lyckades överraska mig själv och springa snabbt, likaså Landsjön runt 12,5 km i 3:48 tempo. Två lopp där jag kände mig otroligt stark.

Årets stolthet: Frankfurt Marathon, att ha krafter kvar till slutet och att persa med över 5 min.

Årets synd att jag inte kan springa lopp: VikboVändan vårt egna matmarathon på Vikbolandet.

 

 

 

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons