Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

3 dagar i Västsverige, kraftloppet och minnen

I fredags startade vi våran 2 veckors långa roadtrip i Sverige. Vårt första stopp blev Trollhättan och Kraftloppet där. Ett tufft lopp på 11,6 km i vacker omgivning. Eftersom jag jobbat i Trollhättan i 3 år var det extra roligt att springa där och jag var tacksam över att min familj gick med på att ta en omväg för min skull. Många duktiga löpare var på plats och mitt mål var att försöka hålla 4 minuters tempo. Första halvan kändes helt ok, det var mycket backar men benen var någorlunda fräscha och jag såg mig omkring och “njöt” av stämningen. Så mycket folk som hejade och ropade mitt namn (vi som startade i elitledet hade vårt förnamn tryckt med stora text nedanför startnumret). Jag trodde att loppet skulle vara som tuffast i början efter att ha tittat på banprofilen, men det kom en hel del backar i slutet och orken tog slut. Mitt genomsnittliga tempot blev 4:02 och en 10:e plats. Jag hade dock inte tid att stanna till prisutdelningen eftersom vi skulle hem till vänner utanför Kungälv på middag.

Eftersom jag är morgonpigg stack jag ut på en återhämtningsrunda morgonen därpå. Jag fick tips om en fin runda på 11 km med utsikt över Göta älv, åkrar och djup skog.

Efter en intensiv dag på Liseberg åkte vi hem till en annan familj i Mölnlycke och dagen därpå var jag lika morgonpigg och sprang en annan runda runt Finnsjön. I Mölnlycke finns många sjöar och jag lyckades springa runt fel sjö först (-:Perfekt att de vi besöker rekommenderar rundor.

Efter dag 2 på Liseberg åkte vi hem till en annan familj som bor i Mölndal. Där bodde vi i 3 år och morgonens runda väckte många minnen. Vårt gamla radhus, förskolan och centrum passerades på väg till Safjällsspåret, kanske det tuffaste motionsspår jag känner till (iaf att ta sig dit eftersom det ligger högt upp).

Eftersom jag inte hade med någon mobil på rundan så återvänder jag den här gamla bilden från Safjällspåret år 2012. Idag skulle jag aldrig sprungit med en varm bomullströja, jag lär mig med åren.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons