Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Tips

Polar M430 löparklocka

För en tid sedan fick jag hem en ny löparklocka från Polar, Polar M430.  Jag har tidigare testat flera av Polars klockor, bl a Polar M200 men även V800 och M400, (scrolla ner i texten på Bäst-i-test sida). Precis som M200 och M400 mäts pulsen via handleden, smidigt tycker jag som vill att en klockan ska vara lätt att använda. Polar M430 är väldigt lättanvändlig tack vare 5 knappar, stor “skärm” bildstöden och “uppbyggnaden”. Jag som inte vill nörda ner mig alltför mycket förstod de grundläggande funktionerna utan att behöva läsa någon manual. Via Polar Flow-appen kan jag analysera mina träningspass (bl a via video återuppleva dem i detalj) men även få tillgång till träningsprogram för olika distanser och även styrke- och rörlighetsövningar. Det går att skapa och välja favoritpass som du lätt kommer åt via klockan. Klockan finns i grå, vit och orange.

Armbandet är något långt på min smala handled men väldigt mjukt och följsamt vilket är en stor förbättring från M400 som jag inte alls tyckte satt lika bekvämt. En annan förbättring från föregångaren är snabbheten i att hitta GPS-signal, det har inte varit några problem under den månaden jag testat (på olika platser i Sverige och Europa).

Det går att ansluta mobil för smartaviseringar, analysera sömnen och få reda på kcalförbrukningen om man tycker att det är viktigt. En riktigt bra löparklocka med 8 timmars batteritid (träning) jag har haft klockan i ca en vecka utan att behöva ladda den. Då har jag inte haft smartaviseringar igång dock.

Jag gillar att ha klocktiden på “startskärmen” bra när jag vill hur lång tid det är kvar innan loppet startar. Figuren visar min aktivitet och vill jag få påminnelser vid inaktivitet går det att ställa in.

Jag får veta om jag uppnått mitt dagliga stegmål och målet anpassas efter hur mycket jag brukar röra mig. Det är lätt att gå in i dagboken och läsa av passen, km för km, det underlättar då jag inte alltid vill föra över informationen efter varje pass till mobil eller dator. Jag får bl a veta snabbaste km-tiden, medelhastighet, kcalförbrukning, höjdmeter och veta vilken pulszon jag befunnit mig i.

En mycket bra löparklocka som är prisvärd jämfört med likvärdiga konkurrenter. Den har alla funktioner jag behöver (och lite till)

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons