Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Ett träningspass med Tjalve

Igår lyckades jag äntligen ta mig iväg på Tjalveträningen. Jag blir bekväm när det vankas kvällsträning och jag har möjlighet att träna dagtid istället. Det är jobbigt att “vänta” på ett jobbigt träningspass, så mycket skönare att ha det gjort tidigare på dagen. MEN jag vet att träningen blir mycket bättre med andra för jag kommer att springa snabbare.

Ikväll var det 15 x 400 meter som stod på agendan. När jag kör 400 meter brukar det bli 12 st intervaller, så redan där var jag utanför min “komfortzon”, så lätt att köra samma upplägg som man brukar. 

Efter löpskolning och rörlighet var det dags…

1, Tripping

2: Pistolen (höga knän)

3: Hälkick

4: Koordinationsövning, fram med knät, åt sidan och sedan fram igen innan du byter ben. Lurigt för du ska ta dig framåt samtidigt.

5: Sätesgång

6: Tennsoldaten

7: Utfall

8: Drakdansaren

Därefter var det dags för några stegringar innan vi satte igång med intervallerna. Jag var nöjd över att hålla ungefär samma tempo i varje intervall. Runt 3:30 tempo (eller ca 1,25 min per intervall). Jag vilade knappt 45 sek innan det var dags att kuta igen.

Jag hade med mig 6 åringen som fotade hela passet.

Alla kan bli medlemmar i Tjalve, du behöver inte vara proffs. Träning (framförallt intervallträning) tillsammans med andra gör att du springer lite snabbare.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons