Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Grevskapsloppet 2017

I söndags åkte vi till Visingsö och Grevskapsloppet där. jag sprang förra året och tyckte att det var ett väldigt trevligt lopp. Då stannade vi kvar ett dygn efteråt men i år hittade vi inget lämpligt boende och åkte bara över dagen.

Först sprang barnen 1 resp 3 km och timmen senare startade jag i 10 km:s klassen. Det blåste rätt bra men på rätt sätt, dvs motvinden var då vi sprang i skogen och medvinden när det var mer öppet. Efter 3 km fick jag kramp i magen, den kom och gick och störde mycket, mest mentalt. Jag sprang dock på i ett bra tempo, och förstod att om jag skulle kunna fortsätta utan kramp skulle jag kunna springa in på min bästa tid på landsväg ( har ju sprungit 38:38 på bana förra hösten) och landsväg på 38:47. Det kändes bra i benen och andning men krampen spökade på hela vägen. När det var 400 meter kvar fick jag riktigt ont under revbenen och fick sakta in ordentligt. Nu kunde jag ju inte bryta och på något sätt lyckades jag ta mig i mål på tiden 38:55. Efter 15 minuter släppte krampen och jag var glad igen. 

Foto lånat från www.grevskapsloppet.se

Efter loppet var vi på Leklandet och åt rökt fisk i hamnen, en härlig dag!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons