Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

37 lopp i år och motivation

Häromdagen fick jag frågan hur många lopp jag egentligen ska springa i år. Utan att tveka svarade jag 37 eftersom jag är så gammal. Inser att det kan bli lite svårt att hinna eftersom jag just nu bara sprungit 13 lopp och har bara lite drygt sex månader kvar av året. Det är bra att sikta högt iaf. I juni hinner jag med ytterligare 2 tävlingar och då är jag ändå en bra bit på väg.

Kroppen en dryg vecka efter marathon börjar bli sig lik även om jag fortfarande känner mig stelare än vanligt i baksida lår. Stretchar baksidorna framför tv:n minst 10 minuter per sida varje dag och det hjälper. Då är det ganska enkelt att stretcha när man får ett direkt kvitto på att det hjälper. Motiverande!

Något jag helt tappat motivationen för är styrketräningen, jag har inga rutiner längre eftersom mina jobbdagar ser annorlunda ut.  Jag vet att rutiner är viktiga för att jag ska hålla i men även ny inspiration kan hjälpa. Eftersom jag häromdagen skrev på för ett nytt gym kan jag säkert bli inspirerad efter ett gruppträningspass där. Det är annars bra att själv hålla i styrkepass för då har jag en röd tråd i passet och varierar övningarna. Och eftersom jag inte  bara vill köra samma övningar som jag tidigår gjort letar jag inspiration på nätet. Imorgon håller jag i ett styrkepass på Nordic Wellness, för att förbereda passet brukar jag altid köra igenom övningarna själv, vips så har jag kört 45 min styrka.

Till hösten håller jag i cykelpass på fredagsmorgnar kl 06:30 på Pronova.

Tags : Motivation
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons