Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Raja Run

Den här helgen har jag befunnit mig i Haparanda, 127 mil hemifrån. Min farmor bor här och eftersom jag inte hälsat på på över 10 år tyckte jag att det var hög tid. Jag passade på att åka hit i samband med Raja Run (Gränsloppet) som är ett lopp på 10 eller 21 km. Jag valde att springa 10 km eftersom jag för en vecka sedan sprang marathon. Loppet startar på finska sidan i staden Torneå och går till Haparanda där man vänder och tar en annan väg tillbaka. Innan mitt lopp var det dags för minimarathon för barnen.Efter barnens lopp var det en timme kvar till mitt, jag värmde upp genom att gå upp i ett vattentorn…Och sprang några varv och töjde med en underbar utsikt.Jag hade inga speciella tidskrav på mig men efter ha läst tidigare vinnartider trodde och hoppades jag på en plats på pallen. Efter 500 meter stack två snabba tjejer iväg och jag försökte hänga på den nästsnabbaste. När jag förstod att det inte var någon strax bakom mig kämpade jag inte för att hinna ikapp 2:an utan höll ett tempo på 3:50-3:55, vilket kändes rätt behagligt med tanke på omständigheterna.

Avståndet till 2:an ökade hela tiden men när det var 250 meter  kvar och vi skulle springa in på arenan visade det sig att hon sprungit fel!? In bakom omklädningsrummen. Jag såg min chans och spurtade sista biten in i mål! Snopet att bli 2:a dam och 4:a totalt. Raja Run är nog det vackraste lopp jag sprungit hittills. Längs med vattnet nästan hela tiden, platt och fin bana och trevliga priser! Rekommenderas.Estrid fick stå på prispallen i sin klass.

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons