BLOGGMENY
Löpning

Vårruset 2017

Den tredje tävlingen på fyra dagar blev Vårruset i Norrköping, fjärde gången gillt för mig. I år låg tävlingen bra till, dvs inte för nära inpå våren Göteborgsvarvet eller Stockholm Marathon. Med tanke på hur bra det gick i fredags trodde jag att jag skulle få en bra tid och jag var laddad! Självförtroendet på topp och jag skrev på instagram att jag trodde jag skulle persa. Men med tanke på den tuffa träningsveckan soms varit med både långpass på 38 km och två tävlingar, borde jag varit lite mer försiktig i mina drömmar.

Första 2 km gick riktigt fort, runt 3:35, en strategi jag medvetet valt, måste ju se hur långt det räcker. Efter 3 km fick jag sänka farten rejält pga kramp i magen. Irriterande då avståndet till Frida, som låg tvåa ökade. Jag kunde inte springa fortare och då det var 1 km kvar kom svaga tankar på att bryta. Men jag kämpade mig in i mål på tiden 19:22, långt från personbästa men en 3:e plats är jättekul på ett lokalt lopp. NT rapporterade och vi fick reklam för VikboVändan, toppen!

Foto taget av David Carlsson Tjalve IF

Annons

Lämna en kommentar