Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Landsjön Runt

Till min stora lycka tog vi igår ett halvspontant beslut och åkte till Huskvarna för Landsjön Runt. Ett lopp på 12,5 km i vacker miljö. Vi kom dit en timme innan start så barnen hann springa sina lopp. Inför mitt lopp kände jag mig rätt laddad, det blir alltid något speciellt när vi åker iväg, hela familjen, för att jag ska springa lopp. Då vill jag springa lite snabbare för att de inte ska behöva vänta så länge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en km hittade jag ett härligt flyt, jag förstod att jag inte skulle vara snabbast då en Hässelby tjej snabbt tog täten och försvann. Loppet kändes lätt i 3:40 tempo vilket aldrig hänt tidigare. Efter 2 km gick det lite uppför och jag kände mig riktigt stark då jag sprang om flera killar. De kommande 6 km fortsatte att gå bra, runt 3:45-3:50 och jag började se fram emot att titta på klockan vid 10 km, fortsatte jag så här skulle det bli min bästa miltid.

Efter 8 km gick det inte lika lätt längre, jag tappade tid och flyt. Kanske berodde det på att jag var ensam och att det började blåsa eller så kanske det berodde att jag tagit ut mig för hårt i början.

Vid 10 km tittade jag på klockan, milen på 38:10, nästan 30 sek snabbare än mitt rekord! Samtidigt hörde jag en “arme” av löpare, rättare sagt 3 killar och en tjej närma sig bakom mig. Jag hängde på dem och fick skydd av vinden. Det började gå snabbare igen. Jag insåg att det inte var så långt kvar så jag chansade och ökade farten. Det gjorde även de andra löparna. När det endast var 300 meter kvar fick jag höra av min hejarklack att tjejen var precis bakom mig. Jag försökte öka lite till, vilket även hon gjorde. Jag mådde illa och var helt slut. Vi sprang in på samma tid men jag måste varit någon cm före. Det blev riktigt spännande och jag är glad att jag vågade chansa och öka farten. Lärorikt att jag trots allt orkar öka. Lärorikt att det är så mycket bättre att springa i klunga.

Otroligt nöjd! 12,5 km på 47:29 vilket innebar 3:48 tempo.

Laddade barn inför 1 km.

Vi delade ut flyers om VikboVändan den 12 aug.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons