Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Kolmården Vertical 2017

Igår fanns det många alternativ för en tävlingssugen löpare. DM på 5000 meter i Linköping, Albogavarvet i Söderköping och Kolmården Vertical strax utanför Norrköping. Valet var klart sedan länge, jag har sprungit loppet Verticalen 2 gånger innan, utan att egentligen riktigt förstå varför jag gillar det tuffa loppet så mycket. Kanske för att jag springer loppet utan några större krav, jag jagar inte några tider utan kämpar mig fram, meter efter meter. En annan bidragande orsak till att jag gillar loppet är att jag placerar mig i damklassen. Det är roligt att jag trots att jag fegar i de branta nedförsbackarna ändå lyckas så “bra”.

Nytt för i år, pga renoveringar i Yxbacken, gick bansträckningen annorlunda. Istället för att starta med en brant backe där jag tidigare fått gå större delen, så sprang vi en bredare stig samt grusväg i 2 km. Det blev lite trångt i starten men jag lyckades rätt snabbt hamna rätt. Efter dessa 2 km uppför börjar det tuffa för mig, att springa (flyga) nedför hala klippor. Jag blev omsprungen av ett gäng som verkade lättade av att slippa mig som bromskloss. Det är riktigt jobbigt att bromsa så och benen var riktigt stumma.

När det sedan efter 4 km gick kraftigt uppför igen var det jag som sprang om gänget och så höll vi på. Sista biten var så brant att jag fick “dra” mig upp vid vissa partier och nu hade benen verkligen gjort sitt. Det var tufft att spurta sista biten. 

På plats var traileliten Jennifer Asp som vann med många minuter. Jag var nöjd som kom 2:a. dryga 6 km på 39:10.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons