Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Startmilen 2017

För andra året på raken sprang jag Startmilen i Örebro. Förra året hade jag bästa känslan då jag efter en sjukdomsvinter sprang loppet med under 40 min och med “lätta ben”. I år sprang jag med en mindre härlig känsla. Dålig uppladdning med bl a sömnbrist och mindre samarbetsvilliga barn. Hade ont i huvudet och kände mig seg. Visste dock att ett lopp med adrenalinpåslag skulle råda bot på det.

Benen kändes rätt tunga redan vid uppvärmningen men lyckades få upp bra fart från start. Vid 4 km kom motvinden och tog lite död på farten. Det blev en lucka till killen framför vilket jag ville undvika. Jag kände mig lite omotiverad av tanken på att springa ett till varv på samma bana. Föredrar helt klart envarvsbanor men för publiken är det roligare såklart. Vid 5 km ropade Stefan att det bara var 2 tjejer framför mig och det gav nya krafter. Det släppte lite och jag började räkna ner.

Jag behöll min placering men orkade inte hålla samma tempo som i det första varvet. Tiden blev 39:21, 15 sekunder snabbare än i fjol. En bra start på säsongen och efter loppet kände jag direkt längtan att snart få springa lopp igen. Måste dock vänta hela 25 dagar till Kolmården Vertikal.

Foto lånade från Startmilens facebooksida.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons