Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Test av pulsklockan Polar M200

De senaste veckorna har jag sprungit med löparklockan Polar M200, en vattenresistent löparklocka med aktivitetsmätning och smartaviseringar.

Den kan tyckas verka simpel vid en första anblick då den bara har 2 knappar att navigera med, men man lär sig snabbt hur man använder den. För att få tillgång till alla funktioner laddade jag hem Polar Flow-appen och skapade ett konto. Då kunde jag bl a få träningsprogram, ha koll på min sömn, veta om jag varit inaktivitet under längre tid och det allra bästa hålla koll på mina träningspass genom att återuppleva dem. Superkul funktion, framförallt nu när jag var i Spanien, för du fick jag se gatubilder från flera av platserna jag sprang förbi. Jag får reda på vad min maxhastighet var och mina pulsvärden. Många jag pratat med menar att de inte tror på att en klocka kan mäta pulsen speciellt bra via handleden och jag har varit med om vissa klockor som ”hoppat” väldigt mellan olika pulsvärden, men M200, när den suttit tillräckligt hårt har gett korrekt data. Att träna ”pulssmart” gör att träningen blir roligare och mindre ”stel” eller stressig, jag vet mina pulszoner och håller mig till dem, när jag går efter vissa hastigheter kan det ibland bli tufft att hålla sig till dem, det kan ju vara motvind, motlut eller så ar man en långsam dag. Då känns det skönt att förlita sig på pulsen.

För några veckor sedan anslöt jag mig till Strava, ett socialt löparverktyg och via hemsidan kunde jag enkelt sammankoppla klockan med Strava så alla mina träningspass sparas där automatiskt, då kan jag lättare särskilja på vad som är ren träning och träning + vardagsmotion. I Polar Flow appen registreras hela dagen så länge jag bär klockan och vardagsmotionen är också viktig att ha koll på.

Jag har testat flera löparklockor och M200 styrka är att den snabbt hittar GPS, en funktion eftersom jag inte har tålamod att vänta när jag väl vill komma igång med löppasset.

För en motionär som gillar att ha koll på puls, träningsframgångar och vardagsmotion tycker jag att M200 är perfekt. Och plus för att armbandet är följsamt finns i två storlekar och i massa olika färger.


Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons