Godaste sconesen bakade på durramjöl
Sedan jag blev bekant med durra- och teffmjöl väljer jag att baka scones med dessa mjölsorter, det blir så mycket godare! Det här är mitt favoritrecept.
Till en stor scones behöver du:
1 1/2 dl durramjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 tsk kardemumma
2 tsk fiberhusk
½ dl grovhackade nötter, jag hade cashewnötter i mina.
5 torkade aprikoser
20 g hackad mörk choklad
30 g smör
1 dl filmjölk eller yoghurt
Tillagning:
1. Värm ugnen till 225°.
2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i smör och filmjölk/yogurt och nyp ihop med fingrrna till en slät smet.
3. Forma till kaka och lägg på bakplåtspapper. Skåra kakan i fyra bitar.
4. Grädda 10-15 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Annons
förgående artikel
En riktig löpare?
nästa artikel