Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Träningsplanering

Sista dagen med vila och motivationen är på topp! Jag har gjort en träningsplanering i 12 veckor framåt och den här gången ska jag bli bättre på att springa distanspassen snabbare. Under hösten har jag sprungit alldeles för många tidiga morgonpass och då orkar jag inte hålla rätt tempo och därför måste jag tänka om. Det får bli färre myspass för de ger mig inte så mycket och istället ska jag ägna morgnarna till yoga, för morgonen är min favorittid att träna på. Så planen är att nästa vecka trappa upp träningen ganska lugn och i vecka 3 köra ett program mot marathon sub 3. Jag har kikat på ett standardprogram på nätet men gjort om det så att det ska passa min livssituation. 6 löppass i veckan är rekommendationen för mig men det är nog inte realistiskt med tanke på att standardprogram innehåller, enligt min mening, för lite styrke- och rörlighetsträning så det tänker jag inte försumma. Sen vill jag fortsätta med alternativträning vilket i mitt fall är RPM (spinning) och en del vattenlöpning, bredvid någon av sönerna som lär sig att simma.

Min förhoppning är att kunna träna med Tjalve, min löparklubb, mer. Det kommer att hjälpa mig få upp farten på träningarna. Men det är svårt att få till när barnen har många aktiviteter.

591f5167-b406-4bec-a075-5f37f6c0245b

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons