Egentligen är vi kanske lite sent ute med att fira Halloween, men eftersom vi de senaste dagarna varit i ett vinterlandskap och snarare haft julkänsla kändes det mer rätt att vänta tills vi kom hem igen till hösten. Jag gjorde en pumpalykta och av innehållet av pumpan blev det en pumpakaka med rostade pumpafrön.
Ingredienser:
ca 3 dl pumpapuré (kokad pumpa som mixats)
3 ägg
2 mosade bananer
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl mandelmjöl
1 dl kruskakli
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kardemumma
2 krm vaniljpulver
10 grovhackade mandlar
Rostade pumpakärnor
Gör så är:
Blanda pumpapuré, ägg, bananer och hasselnötter för sig och resterande ingredienser för sig.
Blanda ihop allt och grädda (175 grader) i ca 35 min (tills kakan stelnat).
Strö över rostade pumpakärnor. (Jag saltade de som fanns i pumpan och rostade dem i ugn 10-15 min 200 grader).
Den blir ännu godare i morgon när den är mindre fuktig.