Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Nytt PB på DM

Igår var en galet stressig dag. Jag började med mitt att ha cykelpass kl 6 på morgonen, jag tog det lugnt eftersom jag ville ha krafter kvar till kvällens DM. Efter passet åkte jag hem och lämnande barnen på cykel. Därefter vara jag hos tandläkaren och på Husby Säteri inför LöparLördag. Mötet där drog ut på tiden så jag hann inte med nästa punkt på agendan, Skoljoggen på min skola. Kanske var det lika bra att jag inte sprang då det igår var varmt och även om jag bara skulle lufsa runt så vet ju alla som är lika tävlingsinriktade som jag att det är svårt. Jag cyklade mot Strömmen för att heja på några elever, kunde inte låta bli då det på vår skola är en viktig händelse.

Hämtade barnen och lagade mat samt väntade in bilen så att jag kunde åka till Campus Arena i Linköping där DM 10 000 meter skulle gå av stapeln. Jag var anmäld till kl 18 men eftersom jag lyckades köra fel kom jag dit 15 min innan start och valde att starta 18:50 istället i det andra heatet. Jag hejade på Frida och Susanne som sprang det första och var väl inte jättesugen på att springa 25 varv. Men nu var jag ju på plats så då skulle jag göra det bästa av min “egen” tid.

Starten var försenad så vid 19 körde vi igång. Jag hade turen att få draghjälp de första 6 km av en snabb kille. Vi höll 3:46 tempo och jag kände mig stark både fysiskt och mentalt. Vid 5 km sprang vi om löpare vilket gav en extra kick till hög fart. Efter 6 km började killen framför mig öka något och luckan växte. Jag sänkte farten något för varje km men långsammare än 3:49 sprang jag aldrig. Jag förstod att jag skulle slå PB och att jag kanske skulle vinna då Susanne som i vanliga fall springer mycket snabbare än vad jag gör inte lyckats så bra som hon brukar i det första heatet. Jag hade ingen spurt och kände att jag verkligen tagit ut mig till max! Klockan stannade på 38:38, 3 sek efter Susanne som vann. Men det spelade ingen roll eftersom jag slog mitt rekord från förra året med 9 sek, något som jag inte trodde jag skulle klara av i år eftersom jag tränat mer uthållighet det här året. Jag vann min åldersgrupp så det blev ett guld och ett silver.

IMG_8728

Tags : DMPBTävling
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons