Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Tjejmilen 2016

Tjejmilen kommer jag att minnas som loppet utan “känningar”, loppet då säte, baksida lår, knä och fotleder var starka och inte störde under ett lopp och inte heller efteråt. Under den här tiden förra året var jag ofta hos en sjukgymnast som med plågsam massage och tips med hemmaövningar hjälpte mig på vägen. Jag lärde mig hur mina krämpor hänger ihop och om jag inte stärker/blir mer rörlig så kommer problemen att sprida sig till andra delar. Det senaste 9 månaderna har jag gått regelbundet till Andreas på Naprapatakuten som genomfört triggerpunktsbehandlingar och genom mobiliseringar ökat rörligheten i mina leder. Igår när jag sprang Tjejmilen kände jag inte av något av mina problem!

Vi kom till nummerlappsutdelningen 2 timmar innan, det visade sig att många tänkt samma sak och köerna var långa. Det blev tyvärr lite stressigt att gå igenom Expot då jag skulle vara på plats i Nutrilett-tältet innan starten. Det var en bra bit att gå till Gärdet och de bidrog till att jag var ordentligt uppvärmd inför starten. Jag gissade på att ca 30 tjejer skulle vara snabbare än mig så jag ställde mig relativt långt fram.

Det visade sig att jag hade gjort en bra avvägning för det var aldrig trångt vid starten. Första km gick snabbt och jag såg de snabbaste tjejerna och tidtagningen ganska länge. Vid 2 km hittade jag mitt tempo på ca 3:50 vilket jag misstänkte att jag inte skulle kunna hålla hela vägen eftersom det skulle komma några mindre backar. Jag hade en bra känsla under loppet och sprang om en del tjejer på vägen och blev omsprungen så det hände något hela tiden. Däremot saknade jag publiken på banan, trodde inte att det skulle vara så folktomt stora delarab loppet.

Vid 6-7 km gick det lätt uppför och jag tappade fart, fast att det kom en lång nedförsbacke efteråt fick jag svårt att öka farten så jag blev påmind om att träna nedförslöpning mer. När det var 1 km kvar gick det lätt uppför igen och även om det var jobbigt ökade jag farten och “spurtade” in i mål med en fart på 3:30. Ett tecken på att jag hade kunnat springa snabbare innan den sista backen för det ska ju inte gå att gasa i en backe och öka farten därefter. Sluttiden blev 39:31 och jag börjar inse att det inte bara är tur att jag lyckas springa milen under 40 min.

IMG_8340

 

IMG_8357

Jag försökte se mig omkring under loppet, mycket vacker bana.

Tags : Tjejmilen
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons