Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Morots- rödbetsmuffins bakade på teffmjöl

Nu är vardagen igång på allvar och som jag trodde skulle jag bli inspirerad av att börja experimentera i köket igen. Idag fick 5 åringen bestämma att vi skulle baka muffins men jag bestämde innehållet.

Till 20 st

3 ägg
1/2 dl kokossocker (funkar även med vanligt socker)
2 1/2 dl kvarg
1/2 dl osötad äppelmos
3 dl teffmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bakpulver
1 krm vanilin
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
3 dl finrivna morötter
1/2 dl rödbetsjuice

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner kvarg.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner finrivna morötter.
  4. Fördela smeten i muffinsformar. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt svalna helt.

IMG_7999-2

Jag gjorde en frosting som inte blev godkänd av 5 åringen. Färskost, osötad äppelmos och kokos. Jag tyckte det var gott till men sonen hade andra förväntningar på smaken.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons