Morots- rödbetsmuffins bakade på teffmjöl
Nu är vardagen igång på allvar och som jag trodde skulle jag bli inspirerad av att börja experimentera i köket igen. Idag fick 5 åringen bestämma att vi skulle baka muffins men jag bestämde innehållet.
Till 20 st
3 ägg
1/2 dl kokossocker (funkar även med vanligt socker)
2 1/2 dl kvarg
1/2 dl osötad äppelmos
3 dl teffmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bakpulver
1 krm vanilin
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
3 dl finrivna morötter
1/2 dl rödbetsjuice
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner kvarg.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner finrivna morötter.
- Fördela smeten i muffinsformar. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Låt svalna helt.
Jag gjorde en frosting som inte blev godkänd av 5 åringen. Färskost, osötad äppelmos och kokos. Jag tyckte det var gott till men sonen hade andra förväntningar på smaken.
Annons
förgående artikel
Norrköpings stadslopp 2016
nästa artikel