BLOGGMENY
Löpning

Norrköpings stadslopp 2016

Atea Norrköping Stadslopp är det lopp jag sprungit flest gånger, I går var det fjärde gången av fem möjliga. Redan förra året planerade jag för att både springa 5 och 10 km men jag ville inte anmäla mig till 10 km loppet förrän jag visste hur kroppen kändes efter det första loppet.

Dagen började med barnlopp för de stora barnen, 1,7 km är en ganska lång sträcka men både antog utmaningen och sprang eller spurtade/gick hela loppet med glädje. Efter barnloppet åt vi mjukglass som Brödernas Cafe bjöd på och jag började ladda för mitt “huvudlopp” 5 km. Som uppvärmning sprang jag banan och blev redan då påhejad.

IMG_7816 IMG_7817

Jag visste att jag inte skulle placera mig i 5 km:s loppet då tre riktigt duktiga elitkvinnor sprang det,  jag siktade på att få till en bra tid och målet var att springa under 19 min.

IMG_7820

De första 3 km, fram tills bilden ovan, kändes riktigt bra fast jag fasade för Kungsgatan (350 meter uppför) och visste att den backen skulle få mig ur flowet. Men jag var nöjd med att ha sprungit på 19:08 vilket är min bästa tid i år.

IMG_7822

Slutspurten 5 km

Direkt efter målgång anmälde jag mig till 10 km loppet 100 minuter senare. Vi gick upp till min pappas tandläkarpraktik och jag drack kaffe och fyllde på med snabb energi och salt.

30 min innan start värmde jag upp igen men inte lika länge den här gången, jag hade inga direkta målsättningar inför loppet utan tänkte att jag ska “njuta” genom att titta/vinka till publiken och ta in stämningen. Det gick förvånansvärt lätt att springa när jag hade ett annat fokus.

IMG_7821När det var 500 meter kvar ropade mannen att jag ligger 6:a (visste att det var pris till de första 6) och att tjejen bakom mig bara var 10 meter efter. Jag hade ingen aning om att jag låg så långt fram och då blev det fart på mig. Vilket var tur eftersom tjejen bakom också började spurta.    IMG_7824 IMG_7825

Foto taget efter 5 km

IMG_7830

Sluttiden blev 40:28 och en 6:e plats.IMG_7831

Lycklig över dagen och stolt över att bli omnämnd i Springlfa.

Annons

Lämna en kommentar