Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Styrketräning

10 bra löpstyrkeövningar

Under kvällen körde jag 30 minuter löpstyrka. Jag valde att köra ganska lätta övningar för att bespara mig eventuell träningsvärk. För mig är bra löpstyrka enbensövningar, det tar lite längre tid men å andra sidan behöver du inte vila lika länge utan kan gå på nästa ben på en gång. De flesta av dessa övningar går utmärkt att göra jobbigare, beskriver dem lite mer utförligt under bilderna. Jag körde varje övning i ca 8 repetitioner, ställde timern på 30 minuter och hann ca 2 set av varje övning. Avslutade passet med 10 minuter studsmattehoppning med treåringen.

IMG_6125

Step up, varannat ben. Håll i en vikt (gärna med uppsträckta armar för att aktivera magen) eller hoppa upp för att göra övningen tuffare.

IMG_6135

Finnen, spänn rumpan och luta dig framåt så långt det går. Det ska kännas i baksida lår. Bäst är om någon håller i dina anklar eller om du kan klämma fast fötterna under t ex en tv-bänk.IMG_6126

Enbensknäböj, även här kan man köra övningen med hopp eller vikt.IMG_6127

Draken, jag kör den alltid på tå i stående läge för att utmana balansen. På bilden överdriver jag vinkeln på tårna, om tårna pekar ned eller lätt inåt är det lättare att höften pekar ned. Håll i en vikt så blir Draken jobbig.

IMG_6129

Enbenshöftlyft. Studsa på tårna så blir den hur jobbig som helst.IMG_6130

Stjärnan, utmana balansen genom att stå på tå eller blunda.IMG_6131

Hukgång, övningen är tuff som den är…IMG_6132

Nigutfall, alternera mellan sidorna. Håll i en vikt så blir övningen ännu jobbigare.IMG_6133

Planka med kick, pulsera i det övre läget och byt ben med minsta möjliga rörelse i bålen.

IMG_6134

Armhävningar med sätesstretch, ta varannat ben, gör en amhävning samtidigt som du stretchar ut sätet. Gå tillbaka till plankposition mellan varje repetition.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons