Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategorierat

Återhämtning med yoga och tennisboll

Två dagar efter ultraloppet känner jag mig helt okej i kroppen. Fotlederna var ömma efter loppet och på kvällen kunde jag knappt gå nedför trappan. Jag fick rådet att ta antiinflammatoriskt och jag smorde in fotlederna med Voltaren. Dagen efter var jag så gott som symtomfri runt fotlederna. Igår blev det ett kort yogapass, foamroller/tennisbollsmassage samt en promenad fram och tillbaka till badhuset på 10 min. Som tur var behövde jag inte jaga Estrid utan kunde sitta ner nästan hela den 4 timmes långa vistelsen där. Efter loppet konstaterade massören att jag var mycket stelare på vänster sida vilket jag tydligt känt av. Jag har i princip haft en tennisboll under vänster baksida vid varje tillfälle jag suttit ner.

Idag har jag kört ett längre yogapass (se nedan) och foamrollat/tennisbollsmasserat som en tok. Det hjälper verkligen. Jag har även cyklat 30 min, mer än så hade inte Estrid ro att sitta bakom mig.

Dagens yogapass blev ett YinYogapass vilket innebär att man håller varje position i ca 4 min. Jag beslöt mig för 3 min eftersom det är bra tid för en nybörjare som mig. Jag känner mig inte så stel som jag ser ut på bilderna, men det är väl inte konstigt efter onsdagens kraftprov. Efter 2 minuter känner man att man kan fördjupa positionerna så det gäller att ha tålamod och inte se yogan som prestation. Det ska inte göra ont utan du ska kunna andas obehindrat under passet.

IMG_5855

Flexa foten för att skona knäna. IMG_5856

Prio ett var att ämna stretch i framsida lår undre benet.

IMG_5857

Sträva efter en rak rygg.

IMG_5858

Rak rygg, anspänning i magen och fotleder i höjd med knäna. Känns det inget så förskjut kroppsvikten bakåt.IMG_5859

Så rakt ben som möjligt, rak rygg.IMG_5860

Flaxade fotleder och båda sittbenen i mattan.

IMG_5861

Favoriten!

IMG_5862

Rotera ryggen genom att pressa bort knät.

IMG_5863

Känns det inget kan du alltid sträcka upp händerna och lyfta upp bakre knät.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons