BLOGGMENY
Löpning

Kolmårdsrundan 21 km

IMG_5691Kolmårdsrundan består av olika lopp, både trail och landsvägslöpning. De två tidigare tillfällena då jag varit med har jag valt det säkra alternativet, 10 km grusväg. Ganska platt och lättsprunget. Mina trailkompisar har “retat” mig för att inte våga ta något av trailalternativen istället och i år kände jag att jag var redo för ett tuffare lopp.

Jag läste på om banan och trodde att den skulle vara svårsprungen de tre första samt de tre sista km, men så var inte fallet…

Men det kanske var lika bra. Första 3,5 km gick på stig, men jag tyckte det gick rätt bra ändå, jag var ingen bromskloss. Jag höll ett tempo på 5:12 vilket var över förväntan. Sedan övergick banan till att bli grusväg. Det var en häftig känsla att plötsligt känns hur lätt det var att springa fast att det gick uppför. Jag trodde som sagt att det nu skulle vara lättsprunget fram till 17 km men efter 3 km insåg jag att det inte alls skulle vara så. Efter 600 meter spång ramlade jag och slog mig ordentligt men kunde utan problem fortsätta, fast nu fanns inte den där lätta känslan längre. Ville inte ramla igen och blev försiktig. Jag blev omsprungen av en tjej som susade fram över rötterna och började längta efter grusvägen.

När jag inte tittade på rötterna njöt jag av vacker natur, och fast att jag irriterade mig över att det gick långsamt så var jag glad över att jag valde att springa 21 km trail istället för 10 km grusvägen utan sjöutsikt. Efter 13-14 km kom vi tillbaka till samma grusväg och jag kunde springa om flera, bland annat tjejen som svischade förbi mig i skogen. Jag började räkna på att jag skulle klara 20,3 km under 1:45 även om sista biten skulle vara krävande. Jag åt mina hemmagjorda vinbärsbars och kände mig stark och snabb. Vid 17 km lyckades jag tyvärr springa fel, efter 500 meter uppförsbacke började jag ana oråd och vände, Irriterande.

Men inte så mycket att göra, jag hamnade bakom många som sprang ett annat lopp (6 km) med en senare starttid och fick springa om många i blåbärsriset. Den sista biten var inte alls så tuff som jag föreställt mig och jag hade ork att spurta in i mål på under 1:50. Det blev en tredje plats vilket jag är nöjd med även om jag inte är nöjd med min felspringning. Är dock redan sugen på att springa nästa år då jag vet hur banan går och var den är som tuffast.

IMG_5693

Slutspurten!

Annons

Lämna en kommentar