Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Veckan på Mallorca

En vecka kan gå väldigt fort, framförallt när man har det riktigt bra. Vi var i Alcudia på Mallorca, ett perfekt ställe för småbarnsfamiljen med en långgrund sandstrand och många barnvänliga restauranger (många restauranger hade hoppborgar, rutsckanor och klätterställningar). Det var många som gillade platsen och till min förvåning var det knökfullt på stranden fast att det bara är juni.

Vi bodde på Sunwing Seaclub, ett trevligt hotell med många pooler och skandinavisk barnklubb. Barnen var på barnklubben fem av dagarna och då passade vi på att springa. I vanliga fall händer det inte ofta att vi vuxna får träna ihop och då blir det extra roligt när det händer. Vi varvade lugna långdistanser med tuffare intervaller och just vid de tuffare intervallerna ger det mycket med sällskap även om vi inte springer bredvid varandra. Jag lyckades pricka in sol och gassande värme de två dagarna jag körde intervaller så det blev extra utmanande!

Vi hade tillgång till gym på eftermiddagarna och jag tittade in i den fullproppade lokalen och bestämde mig snabbt för att hellre träna på den skuggiga lekplatsen. Det var länge sedan jag var på ett gym och någon längtan har jag inte heller….

IMG_5297 IMG_5298

IMG_5252

Vi var ungefär hälften av badtiden vid poolen, men vi föredrog ändå stranden. Det var ca 500 meter att gå dit.IMG_5256 IMG_5257 IMG_5259  IMG_5265 IMG_5270

Bästa dagen för barnen var nog i lördags då vi badade i spöregn.IMG_5273 IMG_5274 IMG_5275

Förutom Estrid som i början av veckan tyckte havet var ovant och för vågigt. Det ändrades dock rätt snabbt.

IMG_5263

I Alcudia finns flera sjöar och kanaler, jag sprang mina intervallpass runt sjön som syns i bakgrunden, platt och rätt folktomt så de förutsättningarna var goda.

IMG_5277 IMG_5279 IMG_5281

Om vi åker tillbaka ska jag ta mig till berget i bakgrunden och kanske hitta en lämplig backintervallsträcka.IMG_5284

Magiska stund

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons