Elminas löparblogg
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Löpning

Mitt första DM

Igår sprang jag DM i 5000 meter. Jag har aldrig sprungit 5000 meter på bana och såg fram emot den nya erfarenheten.

Vi var många löpare som var på plats på Campus Arena i Linköping. Det fanns tre heat att välja på beroende på hur snabbt man sprang och jag valde det andra heatet för de löpare som trodde sig skulle hamna på tider mellan 22-18:30. Det blåste rätt friskt igår men som inte så att det störde löpningen och tack vare en ordentlig uppvärmning så kunde jag springa i linne och shorts.

Jag lyckades hamna för långt bak när starten gick så första 200 metrarna gick alldeles för långsamt men sedan fick jag upp farten och höll ett jämnt tempo. Under loppet hade jag en tjej framför mig och en annan strax bakom mig. Sista varvet förstod jag att hon bakom ökade farten då jag hörde flåsningarna i nacken och det fick mig att också öka tempot. Jag sprang på 19:06, inte det snabbaste jag sprungit men med tanke på att jag kom 2:a i DM och 1:a K35 så är jag supernöjd. Känslan av att jag har mer att ge på sikt finns där och det sporrar mig för mer träning.

IMG_3442

Första tävlingen i Tjalvelinne!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons